SHOWROOM - van concept tot realisatie

INTERIEURVRAAG

De showroom van Glenn Dimplex in Heerenveen was dringend toe aan een grondige opfrisbeurt. De uitstraling van de prachtige haarden en de bedrijfsfilosofie (passie voor vuur) moesten terug  te zien zijn in de showroom. Waar eerder de techniek voorop stond, krijgt nu de beleving ook een belangrijke rol.

OPLOSSING

Samen met de opdrachtgever hebben we allereerst gekeken naar de functies die de ruimte moest krijgen: laten zien van de producten, inspireren, ontvangst en ontvangstruimte voor klanten/personeel. De producten zijn onderverdeeld in twee merken: Faber en Glenn Dimplex. Deze hebben een verschillende klantendoelgroep. Door een goed vloerenplan zijn alle functies met elkaar verbonden. In het inspiratiehuis laten we zien hoe je een haard in elke ruimte van je huis kunt toepassen. Op het trendplein ervoor zie je de nieuwste de modellen. De ontvangstbalie zit recht tegenover de ingang. De stijl ervan past zowel bij het Faber gedeelte als bij het rechtergedeelte van de showroom waar een ontvangstruimte voor klanten en personeel is gecreëerd en het trendplein van Glenn Dimplex.

Onderstaande foto’s zijn een sneakpeak van het eindresultaat. Binnenkort zijn er professionele foto’s van het project.

Dit project is binnenkort te bewonderen in een exclusief boek met 20 gerenommeerde interieurprojecten van Architectenpunt.

ONTWERP beurstand

INTERIEURVRAAG

Sative Windowdecorators vroegen mij om een beursstand te ontwerpen. Tijdens deze beurs werd hun nieuwe naam geïntroduceerd.  Sierlijk, eenvoud, verfijnde stijl, zorg en aandacht waren woorden die ik meekreeg

OPLOSSING

De stand is 6 x 4. Niet heel groot en daarom is in het ontwerp  gekozen om de gehele stand te bekleden met gordijnen zodat enerzijds direct duidelijk is wat Sative doet en anderzijds om de eenvoud en rust te laten zien. De gekozen kleuren passen goed bij de kleuren van het logo, maar stralen ook rust en warmte uit.

De S van gordijnen in het midden verwijst uiteraard naar de eerste letter van de bedrijfsnaam

ONTWERP vrijstaande woning

INTERIEURVRAAG
Deze opdrachtgevers hadden me al eerder ingeschakeld voor de verbouwing van hun vorige huis. Toen ze dit huis gingen kopen wilden ze goed nadenken over de indeling van het huis, de kleuren en materialen en verlichting. Ze willen een grote woonkeuken waar ze met hun gezin met 3 meiden en familie en vrienden gezellig kunnen eten en borrelen. Daarnaast is er een wens voor een masterbedroom met badkamer en suite beneden.

OPLOSSING:
Allereerst hebben we verschillende indelingsschetsen gemaakt. Daarna hebben we kleuren en materialen uitgezocht en een ontwerp gemaakt met 3d visuals. De woonkeuken is ruim opgezet. In deze ruimte zijn overal kasten ingebouwd in dezelfde stijl als de keuken waardoor een zee van opbergruimte ontstaat.
In de zithoek hebben we lichte en zachte kleuren en materialen gebruikt. Hierdoor is de zithoek die geen grote afmetingen heeft toch gezellig en sfeervol.
De masterbedroom op de benedenverdieping heeft echt een hotel chique uitstraling gekregen. Zeker door de badkamer en suite, maar ook door de rustige neutrale gekozen kleuren en materialen.
Voor de gehele verdieping is een verlichtingsplan gemaakt, zodat de sfeer zowel overdag als ’s avonds fijn is.

VERBOUWING woonkamer/keuken

INTERIEURVRAAG
Ze vond haar keuken te klein, de zithoek ook, ongezellig, gedateerd en veel te donker.  Kan dit anders en hoe moeten we dit aanpakken? En hoe kunnen alle woonwensen in de ruimte gerealiseerd worden.

OPLOSSING:
Interieurstudio M/L heeft een compleet nieuwe indeling gemaakt voor de begane grond, waarbij alleen de hal in tact bleef. Een grote woonkeuken aan de achterzijde van het huis met een grote eettafel met plek voor iedereen. Hiervoor is een muur verplaatst en een grote opening gemaakt met schuifdeuren. Hierdoor kwam er meer licht in de keuken, wat een belangrijke plek voor het gezin is. Na de indeling hebben we kleuren en materialen uitgezocht, de keuken en meubels besteld en kon de uitvoering van het plan beginnen. Het is een plaatje geworden!

APPARTEMENT: van concept tot realisatie

INTERIEURVRAAG
De eigenaren wilden een nieuwe start maken in dit interieur: van een compleet klassieke inrichting naar een modern licht en warm interieur. Ivm gehoorproblemen was de akoestiek een belangrijk onderdeel.

OPLOSSING:
Interieurstudio M/L heeft een concept en ontwerp gemaakt voor het complete appartement en begeleid bij de inkoop van de meubels. De meubels zijn helemaal op de bewoners afgestemd. Zitdiepte, zithoogte, dikte van de kussens. Alles voor optimaal zitcomfort.
De schilder heeft  het prachtige behang van echte zijde heeft aangebracht en het hele appartement heeft geschilderd. De kast is op maat gemaakt en zorgt voor een scheiding tussen de keuken en zithoek zonder dat het afgesloten wordt.

MULTIFUNCTIONELE ZOLDERLOFT

INTERIEURVRAAG
De zolder was een zolder zoals je die in oude huizen vaak ziet: donker en volgestouwd met spullen.
De opdrachtgevers wilden van de rommelzolder een eigen verdieping maken waar ze kunnen slapen en ontspannen, maar ook plek voor het opbergen van kleding, de wasmachine en droger, een toilet en een wastafel. En opbergruimte voor de ‘rommel’. Een multifunctionele ruimte.

OPLOSSING:
Interieurstudio M/L heeft een indeling gemaakt waar al deze functies terugkomen. Het toilet, de wasruimte en de kledingkast is weggewerkt achter een wand onder het schuine gedeelte. Door twee dakramen te plaatsen komt er nu volop licht binnen. Aan de andere schuine zijde is een lang meubel op maat gemaakt die begint met een ladekast, overloopt in een plek om aan te zitten tot uiteindelijk het wastafelmeubel met twee waskommen onder de dakkapel. De ruimte boven de trap is helemaal dichtgemaakt, zodat er een grote opbergruimte is ontstaan. Boven het bed is de hoogte behouden en kun je de prachtige houten balken zien.

WOONKAMER JAREN DERTIG WONING

INTERIEURVRAAG
Deze prachtige karakteristieke woning in de binnenstad van Zwolle had volgens de opdrachtgevers een upgrade naar deze tijd nodig.  Van donker en oubollig naar licht en modern. En hoe konden ze de niet al te grote ruimte met al zijn hoeken en ramen optimaal indelen.

OPLOSSING:
Interieurstudio M/L maakte een ontwerp voor de indeling, kleuren/materialen, meubels en de verlichting.
De donkere parketvloer werd lichtgrijs geschilderd wat de ruimte groter en lichter doet lijken. Het meisje met de parel van Johannes Vermeer mocht niet ontbreken vanwege de naam van de opdrachtgeefster. De tv kast is op maat gemaakt. Geen muur die recht was. Een kast op maat oogt altijd rustiger omdat het aangepast is aan de ruimte.